Quantcast
Channel: EdTech – Işıl Boy's Blog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Eğitim ve Eğitim’de yayınlanan röportajımız:

$
0
0

ETZ17 bu sefer de “Sihire Yolculuk” diyor

Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 4. kez 4 Mart 2017`de yapılacak. Bu yılki tema “Sihire Yolculuk”. Etkinliği çok sayıda eğitim paydaşının yanında teknoloji alanında dev markaların izlemesi de bekleniyor.

Her yıl eğitim ve teknoloji bağlamında güçlü mesajların ve yeni nesil uygulamalarn paylaşıldığı ETZ`nin Koordinatörü Öğr. Gör. Işıl Boy Ergül ile bu yılki etkinliğin “sihirli” detayları hakkında bir sohbet gerçekleştirdik. Paylaşıyoruz…

ETZ17 takvimlerde yerini aldı. Hayaller kurulmaya başlandı. Peki bu yıl ki tema nasıl seçildi? 

ETZ, bu yıl eğitimseverlere dördüncü kez tekrar “merhaba” diyecek. İlk ETZ’nin filizlendiği o anlardan bugüne kadar geçen sürece baktığımızda, her ETZ bir sonrakine daha büyük bir anlam ve heyecan yükledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ETZ’nin ilk hazırlıklarına başladığımızda, yaptığımız ilk sohbette geride bıraktığımız 3 ETZ’yi değerlendirdik. Bu değerlendirme o kadar sürükleyiciydi ki adeta kendimizi bir yolculuğun içerisinde bulmuştuk. Bu yolculuk inanılmazdı. İlk ETZ’den itibaren yaşanan eğitim teknolojilerindeki ilerlemeleri görmek, bu ilerlemelerin ilk haberlerini ETZ’de deneyimlemek ve deneyimletmek, bizler ve bu yolculuğu bizlerle yaşayan katılımcılar için çok heyecan vericiydi. Ayrıca, 3. ETZ’de tüm katılımcılarımızla beraber “ilham al, ilham ver” dedik ve etkinliğimizin ardından katılımcılarımızın paylaştıkları harika uygulamalar, bu yolculuğun sihirli bir yolculuk olduğu fikrini verdi bizlere. İşte tam bu noktada, ETZ’nin şimdiye kadar yarattığı etkileri ve bu sene sunacağı sürprizleri düşündüğümüzde, bu sene gerçekten de “sihire yolculuk” yapacağımıza karar verdik.

Eğitim dünyasının işi sihre mi kaldı yani sizce? Ya da içimizdeki sihri keşfetme zamanı mı?

Biz eğitimciler olarak halihazırda yaptıklarımızın bir sihir olduğuna inanıyoruz. O nedenle yeni bir sihir aramaktan öte hem kendi içimizdeki hem de öğrencilerimizin içindeki var olan sihri çok daha fazla kitlelere ulaştırabilme zamanıdır. İçinde bulunduğumuz durumların zorluklarından umut verici sonuçlar elde etmenin bir tür sihir etkisi ile de açıklanabileceğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. 4. ETZ ile yapılan sihirleri ve yeni teknolojiler bu sihrin ne noktalara taşınabileceğini görüyor olacağız.

4 Mart gününü nasıl planlıyorsunuz? Netleşen oturumlar var mı?

Vatan Şaşmaz’ın sunumu ile gerçekleşecek 4. Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin açılışını ünlü illüzyonist Aref Ghafouri’in çok ses getirecek gösterileriyle yapacağız. Şimdilik netleşen atölyelerimiz arasında; Sanal Gerçeklik ile Kodlama Atölyesi, Robotik Atölyesi, Arttırılmış Gerçeklik Atölyesi, Beyin ve Öğrenme Atölyesi, iPad Atölyeleri, Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi, Oyun Temelli Öğrenme Atölyesi, Lego Atölyesi, Girişimcilik Atölyesi, Maker Atölyesi, Oyunlaştırma atölyesi, Büyük Veri Atölyesi, Etkili Sunum Teknikleri Atölyesi ve Eğiticinin Eğitimi Atölyesi yer alıyor. Ayrıca katılımcılarımız HoloLens’in eğitimde nasıl kullanılabileceğini ilk kez ETZ’de deneyimleyebilecekler.

Zirvemizde en güncel konular, alanında uzman kişiler tarafından ele alınacak. Yeni nesil öğrenme, oyunlaştırma, kodlama, maker hareketi, eğitimde robotlar, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, e-öğrenme, giyilebilir teknolojiler, 3 boyutlu yazıcılar, yapay zeka, gelecek nesil kurumsal çözümler, öğretmen araştırmaları, UbD (Anlamaya Dayalı Tasarım), sosyal inovasyon ve daha fazla konu ile ilgili atölyeler ve paneller gerçekleşecek. İlk düzenlendiğimiz yıldan beri çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de yer verdiğimiz zirvemizde, bu yıl da her konuşmacı için KAÇUV’a (Kanserli Çocuklar Umut Vakfı) bağışta bulunulacak.

Şu ana kadar netleşen konuşmacılarımız: Doç. Dr. Barry Matthew Kudrowitz, Prof. Dr. Soner Yıldırım, Prof. Dr. Feza Orhan, Prof. Dr. Ferhan Odabaşı, Prof. Dr. Teyfur Erdoğdu, Doç. Dr. Selçuk Şirin, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Sencer Çorlu, Joe Moretti, Yrd. Doç. Dr. Sinem Vatanartıran, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, Zehra Öney, Yrd. Doç. Dr. İrfan Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Tuncer Can, Yrd. Doç. Dr. Burak Şişman, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yaman, Ece Karaboncuk, Müge Arda, Fuat Sami, Uğur Mert, Ayşegül Liman Kaban, Grant Kempton, Emre Fırat, Ümit Sanlav, Ozan Onat, Kadir Köymen, Emel Temuçin, Nick Manthei, Sami Kayalı, Ercan Altuğ, Ongun Tan, Gözde Erbaz, Tutku Hüseyin Danışman ve Tuna Çelik yer alıyor.

İçeriğin tamamı ne zaman elimizde olacak?

Çalışmalarımız hala devam ediyor. Tüm katılımcılarımız için en etkili içeriği oluşturmak istiyoruz ve gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Yerli ve yabancı, eğitim alanında önemli işler yapmış eğitimcilerle görüşmelerimize devam ediyoruz. Aslında şimdiden net bir tarih belirtmek zor ama mümkün olan en kısa sürede içeriği katılımcılarımızla paylaşacağız.

ETZ deyince sürprizlere, hologramla tarih içinde gezinmeye, köşe başından çıkan eğitim duayenlerine alıştık tabii. Bu yılın teması da sihir olunca, acaba hazırlıklı mı gelmeliyiz? Bir iki sihir öğrenelim mi gelmeden? Sürprizler olacak mı yine?

Kesinlikle sürprizlere hazır olmalısınız. Her sene zirvemizi düzenlerken yenilikler katmaya, bir önceki seneden daha farklı konseptler sunmaya özen gösteriyoruz. Bu sene ise katılımcılarımızı şaşırtmaya kararlıyız. Katılımcılarımız hem öğrenecekler hem de eğlenecekler. Çünkü eğitim ortamlarının da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden, bu duyguyu önce öğretmenlerimiz de keşfetmeli diyoruz. Tüm gün boyunca, tıpkı okulda ders dinler gibi oturumlara katıldığımız konferanslar kabul edelim ki hepimize biraz sıkıcı geliyor. Bu yüzden, artık Türkiye’de düzenlenen konferanslara, zirvelere veya fuarlara bir nebze de olsa farklı açıdan baktıracağımıza inanıyoruz.

Peki bu yaratıcı ekipte kimler var? Sahnenin önünde konuklarınız ya sahnenin arkası kimlere emanet?

Gerçekten çok kıymetli bir ekiple çalışıyoruz. Herkes eğitim dünyasında yer aldığı için ve eğitimci olduğu için çok mutlu. Mesleğini çok severek yapan bir ekibin enerjisi de zirveye yansıyor. Kim bu isimler derseniz; Danışma Kurulu’muzda bulunan değerli isimler Prof. Dr. Soner Yıldırım, Prof. Dr. Feza Orhan, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, Doç. Dr. Gülru Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Sinem Vatanartıran, Yrd. Doç. Dr. Betül Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, Doç. Dr. Hakan Karataş, Prof. Dr. Teyfur Erdoğdu, Zehra Öney, Ümit Sanlav, Ece Karaboncuk, Müge Arda, Bilal Eren ve Kayhan Karlı’dan oluşuyor. Yürütme Kurulu’muzda bulunan değerli isimler; Sedef Özmen, Dinçer Demir, Emre Fırat, Uğur Mert, Ahmet Cebecioğlu, Öğr. Gör. Ayşegül Liman Kaban, Ebru Karayılmaz, Selin Bozkurtlar, H. Yeşim Özen, Öğr. Gör. Ezgi Aydemir, Öğr. Gör. Beyza Yılmaz ve Celale Esra Arslan’dan oluşuyor. Organizasyon ekibimiz arasında bulunan isimlerde ise; Serpil Aydın, Mert Çöp, Gökhan Parmak, Hasan Esen, Gizem Dolu, Alper Görür, Kerim Karaköse, M. Halil Aykol, Emre Çatma, Şüheda Fidanoğlu, Cemre Yavuz, Yağmur Gür, Rüstem Ayhan, Şebnem T. Şahin ve İrem Yıldız yer alıyor.

Geçen yıllarda yaptığınız etkinliklerden nasıl sonuçlar çıkardınız? Sizce eğitim dünyasının ne tür paylaşımlara ihtiyacı var?

ETZ Ekibi olarak önem verdiğimiz bir kaç temel değer var ve bu değerler ETZ’nin her sene şaşırtıcı derecede etkili olmasına fırsat sağlıyor. Bu temel değerlerimizi, geliştir, yenile ve şaşırt olarak tanımlayabiliriz. O nedenle bir ETZ bittiğinde, o etkinlikte en çok verim alınan ve katılımcılardan aldığımız geribildirimler sayesinde en faydalı bulunan yönlerimizi geliştiriyoruz. Eğitim Teknolojileri alanındaki en son gelişmeleri takip ederek içeriğimizi yeniliyor ve alanında uzman kişiler ile bunun yaygınlaştırılmasına vesile olmaya çalışıyoruz ve son olarak da eğitim süreçlerinin de doğasında bulunan keyif alma heyecanını yaşamak ve yaşatmak için daha önce hiç yapılmamış sürprizlerle katılımcılarımı şaşırtarak, unutulmaz bir deneyim yaşamaları için ortamlar oluşturuyoruz. İşte tüm bu motivasyon kaynaklarımız ile her bir etkinliğe yüksek heyecan ve tutku ile hazırlanıyoruz.

Ülkemizde eğitim paydaşlarının tümü büyük bir heyecan ve özveri ile değerli çalışmalar yapıyorlar. Bu nedenle eğitim dünyamızdaki tüm paydaşların varolan heyecanlarını korumalı ve hatta daha ileriye taşımalıyız. Bunu başarabilmek için tüm heves ve adanmışlıklarıyla işini yapan eğitimcileri ve kurumları bir araya getirmek, umudumuzun artmasını sağlıyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan paylaşmak, deneyimlemek ve ülkemiz için özveri ile çalışmak.

Etkinliği heyecanla bekliyoruz. Eğitim ve Eğitim ekibi olarak yapacağımız #EGTyayın`la izleyicilerimize etkinliğin ruhunu canlı olarak da yaşatmak istiyoruz. Bu güzel sohbet için teşekkür ederiz…

Biz de sizlere ve gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız…

http://www.egitimveegitim.com/sektorden_haberler/2496-etz17_bu_sefer_de_sihire_yolculuk_diyor.html

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Latest Images

Trending Articles





Latest Images